Geen tijd? Geen prioriteit!

pexels-photo-705868

 

Als je regelmatig merkt dat je geen tijd hebt voor de dingen die je eigenlijk wel wilt doen, lees dan zeker even verder. Of…heb je daar geen tijd voor? Dan zit je mooi klem! Wordt het niet eens tijd om daar toch wat mee te doen?

Laten we eerlijk zijn. Je hebt wel tijd! Je hebt evenveel uren per dag als iedereen en even veel dagen in de week als een ander. Wat misschien wel verschilt is iets anders: prioriteit!

‘Geen tijd’ is eigenlijk maar zielig. Vind je ook niet? Je bent een slachtoffer van de vierde dimensie. Je kunt er niets aan doen. Als het aan jou gelegen had, koos je voor je passie, je geliefden, voor een gezonde maaltijd, voor je work-out en de perfecte uitvoering van je werk, maar ja… tijd hè? Ja tijd. Die shittijd!

Geen prioriteit is zoveel cooler.

Geen prioriteit is zoveel cooler, zoveel echter, zoveel eerlijker. Want als je in plaats van ‘geen tijd’ zegt ‘geen prioriteit’, dan ben je je bewust van jouw keuze. Je bent geen slachtoffer van tijd, je kiest ervoor om iets met je tijd te doen. Iets waarvan jij denkt dat het nu belangrijker is dan die andere keuze.

Vraag jezelf de volgende keer als je geen tijd hebt, gelijk eens af of ‘geen tijd’ ook ‘geen prioriteit’ betekent. Het dwingt je om even stil te staan bij de keuzes die je werkelijk hebt en dat heeft twee belangrijke gevolgen.

Er wordt eigenlijk een kans gepresenteerd.

Ten eerste zul je er in een aantal gevallen voor kiezen om tijd te spenderen aan datgene waarvoor je aanvankelijk nog wilde zeggen geen tijd te hebben. Je ziet dat er eigenlijk een kans gepresenteerd wordt die je anders op je drukdrukdruk-auto-pilot niet echt gezien zou hebben. Het andere kan wachten of de gevolgen zijn het je waard om nu toch dit ene te doen.

Kiezen voor de beste optie.

Een ander gevolg is het gevoel van invloed. Als je toch doet wat je van plan was te doen voel je je waarschijnlijk beter bij je tijdsbesteding. Je hebt immers bedacht dat dit nu de beste optie is en je hebt er bewust voor gekozen je tijd eraan uit te geven. Jouw keuze, jouw verantwoordelijkheid! Niks geen slachtoffer, gewoon dealen met wat er is. Kun je ook meteen ophouden met balen en klagen. Dat is zo 2017 ;).

Lukt het je niet keuzes te maken die wel goed voor je werken, gun jezelf dan wat hulp en zie wat coaching voor jou kan betekenen.