Wie wordt de werkgever van het jaar?

World's Best Boss

Reuze benieuwd! Dat ben ik. Wie wordt ‘de werkgever van het jaar 2016’ en wat maakt die werkgever nu zo goed?
Het Platform Jonge Dierenartsen (PJD) van de KNMvD heeft de prijs uitgeroepen voor werkgevers die uitblinken in het begeleiden van jonge dierenartsen. Het PJD kiest hiermee voor een positieve reactie op de veel gehoorde verhalen over werkgeverschap dat wel wat te wensen overlaat.
Met veel voorbeelden van hoe het beter kan is de behoefte aan verhalen over waar het wel goed gaat des te groter. En positief nieuws heeft soms een duwtje nodig! De prijs voor ‘de werkgever van het jaar 2016’ past dan ook helemaal in de oproep om successen te delen die ik hier eerder heb gedaan. Mooi!
Ben jij een jonge dierenarts en ben jij erg te spreken over jouw werkgever? Je kunt nog een nominatie doen tot 12 september.
De Veterinary Happiness Award stond ook gepland voor het einde van het jaar en vraagt dezelfde positieve focus en het leren van goede voorbeelden uit de praktijk. Waar ‘de werkgever van het jaar 2016’ zich heel specifiek richt op goede begeleiding van jonge dierenartsen, kunnen voor de Veterinary Happiness Award zowel werkgevers, werknemers als hele teams genomineerd worden. Het leek zowel de KNMvD als mij zonde twee van deze mooie initiatieven binnen twee maanden na elkaar te houden. Daarom krijgen jullie nu een paar maanden extra om te bedenken wie er voor de Veterinary Happiness Award in aanmerking moeten komen. In het nieuwe jaar zal hiervoor in samenwerking met de KNMvD nog een oproep gedaan worden.