Terugkijken

De start van eelookingbackn nieuw jaar betekent vooruitkijken, het is de week van de beste wensen en de start van veel goede voornemens. Maar heb je wel ook even goed teruggekeken?

Ik was zelf lekker druk de afgelopen tijd. Misschien herken je het wel: veel leuke ideeën en projecten die ik eigenlijk allemaal gisteren af had willen hebben. Realistisch? Nee, absoluut niet. Met een flinke ‘to do’-lijst voor je en een grote drive om dat te halen, lijkt dat wat je werkelijk gedaan hebt soms wel volledig buiten het bewustzijn te blijven. Daarom blik ik regelmatig even terug. Door te kijken naar je successen (hoe klein ook) maak je die vooruitgang zichtbaar en werk je gelukkiger (en daardoor weer beter).

Als ik terugkijk op 2016 zie ik een hele hoop stappen, grote en kleine successen. Een greep uit al dat moois: ik introduceerde de gelukkig werken training in het onderwijs en bij dierenartspraktijken. Wat geweldig om die trainingen te geven en mensen zo te helpen gelukkiger te werken. Het was ook het jaar van de start van de samenwerking met de KNMvD, die de beweging naar een gelukkiger beroepsgroep met ‘Veterinary Happiness’ graag ondersteunt. Ook mocht ik bij verschillende events spreker zijn om te vertellen over sturen op geluk en heb ik veel mensen kunnen helpen hun doelen te bereiken met coachingstrajecten en sparringssessies.

Terugkijken en successen vieren helpt om gelukkiger te werken. Uitkijken naar een motiverend doel is uiteraard ook erg belangrijk. Voor mij is dat komend jaar weer het begeleiden van mensen en organisaties die gelukkiger willen werken. Zo kijk ik bijvoorbeeld uit naar het geven van de volgende gelukkig werken trainingen (nu ook beschikbaar op losse inschrijving!) en naar de projecten die gepland staan. Eén van die projecten is de Veterinary Happiness Award 2017 (zie ook het Tijdschrift voor Diergeneeskunde van januari 2017), waar ik binnenkort meer over zal vertellen.

Een gelukkig 2017 gewenst!