Over ons

Veterinary Happiness is een initiatief van Ron de Jong (DVM), erkend coach, mediator en trainer gespecialiseerd op het gebied van werkbeleving en persoonlijke effectiviteit:

“Ik ben eigenlijk al sinds mijn studentenleven gefascineerd geweest door hoe mensen zichzelf en elkaar in de weg kunnen staan om succesvol te kunnen zijn. Niet dat ik dat zelf nooit gedaan heb hoor! Ik denk dat mijn eigen ervaringen naast die van mensen in mijn omgeving zeker een trigger zijn geweest om mij te gaan verdiepen in dit gebied. Dat ik het zo leuk zou vinden dat ik uiteindelijk ervoor zou kiezen een carrièreswitch te maken had ik op voorhand nooit bedacht!

In 2012 heb ik het kwaliteitskeurmerk voor professioneel begeleiden ‘erkend coach’ behaald en ben toen ook mijn eigen coaching- en trainingspraktijk deur 2 gestart. Vanwege mijn interesse in wat mensen gelukkig doet werken, hoe je een slechte werksfeer kunt verbeteren en wat gelukkig werken betekent in business, startte ik later het project ‘the pursuit of veterinary happiness’. Het had als doel meer te leren over wat gelukkig werken in de hand werkt en wat het in de weg kan staan. Dat project is na veel gesprekken en het volgen van meerdere opleidingen uitgegroeid tot een apart expertisegebied in de begeleiding van professionals, teams en praktijken naar gelukkiger werken.

Het is geweldig om mensen te helpen om gelukkiger te werken. Ik ben gek op de verbazing die er vaak ontstaat als mensen tijdens de begeleiding een inzicht krijgen dat hen zoveel verder helpt. En het is ook erg leuk om dat op verschillende niveau’s te kunnen doen. Zo kan ik bijvoorbeeld in één week een coachingssessie hebben met een dierenarts in loondienst, op een praktijk een leidinggevende helpen om de praktijk lekkerder te laten lopen en als trainer aan de slag zijn met een team voor de gelukkig werken training. Daarnaast ben ik met deur 2 ook actief in andere branches zoals o.a. de humane zorgsector en het onderwijs. Dat helpt ook om nieuwe ideeën binnen de diergeneeskunde te brengen.“

STIR_LOGO_roze_1