Over VH

Veterinary Happiness® verzorgt professionele begeleiding voor en rondom veterinaire professionals. De term veterinary happiness staat voor gelukkig werken in de diergeneeskunde. Het gaat om plezier en voldoening in het werk en omvat onderwerpen als bevlogen werken, een fijne werksfeer en goede samenwerking.

Na als professioneel begeleider een specialisatie te hebben gedaan op het gebied van werkgeluk ben ik, Ron de Jong, in 2015 Veterinary Happiness® gestart als de veterinaire tak van mijn begeleidingspraktijk Deur 2. Voordat ik die praktijk startte heb ik jarenlang gewerkt als dierenarts-practicus en als dierenarts-docent. Het onderwerp werkgeluk kreeg destijds nog veel te weinig aandacht binnen de branche en de kennis die vanuit wetenschap beschikbaar was kwam niet of nauwelijks aan bij dierenartspraktijken. Het was de missie om hier verandering in te brengen.

Inmiddels is veterinary happiness geen vreemd onderwerp meer en gelukkig zien we ook dat steeds meer praktijken professionele begeleiding daarbij als een belangrijke hulpbron omarmen.

Ook mijn eigen begeleidingspraktijk is in de jaren veranderd. Naast coaching is er een steeds breder aanbod aan training. Een tweede specialisatie op het gebied van conflictbegeleiding heeft ervoor gezorgd dat ik als mediator ben toegetreden tot het MfN-kwaliteitsregister en ook mediation is toegevoegd als begeleidingsvorm.

Het is geweldig om mensen te helpen om gelukkiger (samen) te werken. Ik ben gek op de verbazing die er vaak ontstaat als mensen tijdens de begeleiding een inzicht krijgen dat hen zoveel verder helpt. En het is ook erg leuk om dat op verschillende niveau’s te kunnen doen.  Daarnaast ben ik met deur 2 ook actief in andere branches. Dat helpt ook om nieuwe ideeën binnen de diergeneeskunde te brengen.

 Heb je interesse in samenwerken en wil je weten of er een klik is? Neem contact met me op. Je vindt ook meer informatie op deur2.nl.

Ron de Jong DVM
StiR-erkend coach
LVSC-register(team)coach
MfN-registermediator
Specialist werkbeleving

,