Testimonials

****”Via via ben ik in contact gekomen met Ron voor een coachingstraject. Na een kennismakingsgesprek hebben we besloten het traject in te gaan. Als eerste heeft Ron mij geholpen mijn coachingsdoel duidelijk te krijgen en gedurende het traject steeds gecheckt hoe ver we waren dit doel te bereiken. De flexibiliteit van Ron in de gesprekken was heel prettig. Het gaf mij de ruimte om op tafel te leggen wat er op dat moment (in mijn hoofd) speelde. Hij kon daar makkelijk op in gaan en wist altijd wel een oefening om alles goed op een rijtje te zetten. De structuur die hij hiermee bood was zeer waardevol. Ook voelde hij steeds feilloos aan wat ik op dat moment nodig had om eruit te halen wat erin zat. Het was soms heel hard werken, maar het resultaat is fantastisch. Ik kan iedereen aanraden zo’n traject minimaal eenmaal in zijn werkzame leven te gaan doen!”

Liesbeth van Alphen de Veer, 50

****”Door de training zijn we allemaal wat opener naar elkaar geworden en weten we meer elkaars kwaliteiten. Ook waar de zwakkere kanten van de ander liggen, omdat we er nu best wel open over hebben gepraat. Voor het team is dit denk ik zeker goed geweest. Het leken eerder allemaal losse individuen in plaats van een team wat elkaar aanvult. Dat is in de loop van de tijd verbeterd. Ook de werksfeer is zeker beter geworden!”

****”Ik heb Ron leren kennen als een coach die goed luistert, bij mij de correcte vragen wist te stellen om mij te prikkelen en gemaakte afspraken stipt na komt.
Bij mij heeft dit na enkele sessies geresulteerd in meer positieve veranderingen dan waarop ik gehoopt had.”

Sander

****”De training was duidelijk een eyeopener voor mij. Door echt eerlijk en open met elkaar te praten weten we nu beter hoe je iemand beter kan ondersteunen/helpen.”

****”Kernwoorden bij Ron de Jong als coach: scherp met vangnet, mooie inzichten gevend, resultaatgericht, zonder waardeoordeel, confronterend, in contact, insprirerend.”

M.

****”Het eerste dat ik heel positief vond aan het traject was de doelgerichtheid. Omdat de coachvraag heel eenduidig geformuleerd wordt en er duidelijke afspraken gemaakt worden over het behalen van meetbare resultaten is het een heel doelgericht traject. Er is steeds een duidelijk focus tijdens de gesprekken.
Ron is een prettige gesprekspartner. Hij stelt scherpe vragen die soms best confronterend zijn, maar het gevoel er bij blijft altijd positief en er is steeds die focus op vooruitgang en toewerken naar het eindresultaat. Het is heel zinvol om problemen eens te bespreken met iemand die er volledig objectief naar kijkt en met frisse ideeen en opmerkingen komt.
Ron heeft met name een sturende rol. Hij neemt je niet “aan het handje” mee naar de oplossing, maar helpt je door vraaggesprekken en opdrachten om zelf de oplossing te vinden. Dit betekent ook dat gecoacht worden hard werken is! Ik was erg verbaasd over hoeveel energie het kost om echt intensief bezig te zijn. Het geeft wel enorm veel voldoening om de controle over je loopbaan in eigen hand te nemen.
Als laatste vond ik het heel prettig dat, ondanks dat de gesprekken soms pittig waren, ik altijd met een positief gevoel naar huis ging. Ron geeft je steeds het gevoel dat je een medestander hebt die samen met je op zoek gaat naar oplossingen. Ondanks de pittige gesprekken was de sfeer altijd vriendelijk, open en ontspannen.

Een coachingstraject bij Ron is in ieder geval zeker een aanrader!”

Ellen

****”Ron is een leuk, vrolijk persoon, die duidelijk passie/ plezier heeft in zijn werk. Een heel goed voorbeeld dus voor het doel van de gelukkig werken training. Ik zou de training zeker aanraden voor andere praktijken. Ron helpt als externe dingen binnen de praktijk goed te verwoorden en laat ook echt het team met elkaar praten.”

****”Bij Ron voel je je vanaf het eerste moment al op je gemak. Dat creëert tijdens de sessies een goede basis om snel aan de slag te gaan met de vragen die je hebt over je professionele carrière. Het geeft je ook de vrijheid om met een “open mind” de gesprekken in te gaan. Je merkt al snel dat je een ander soort gedachtengang krijgt en oplossing ziet die je anders nooit had gezien.
Elke keer als ik weg ging bij Ron merkte ik dat ik erg veel energie had. Het leek alsof ik sneller kon denken en een meer helder kijk had op alles. Natuurlijk vloeide dat een beetje met de dag weg maar ik denk dat de tijd die we hadden een soort katalysator was in mijn nieuwe denken. Langzaam aan veranderde het denkpatroon “ik wil nu een doel hebben
in mijn werk” naar “wat zou mij nou echt gelukkig maken in het werk”. Nu ik erover nadenk verruilde ik een negatieve vraag voor een positieve vraag.

Het  coachingtraject met Ron heeft mij zo veel rust gebracht. Vooral over het feit hoe ik over mijzelf denk.
Het heeft me enorm geholpen in mijn carrière!”

Tijmen, 29

****”Having studied with Ron I already knew him as a very integer person with a high level of professionalism and good humor.
Recently I have discovered Ron as a coach which has been a extremely enriching experience for me. In his very analytic and no-nonsense approach Ron is putting forward some clear sets of targets to the coachee.
I have very much appreciated his enthusiasm and professionalism in guiding me to reach new goals.
I’d strongly recommend any-one looking for new challenges to invite Ron in helping finding the right paths to walk on.”

Denis Verwilghen, Associate professor Large Animal Surgery, University of Copenhagen